Techniche di Sala, Bar e Sommellerie + quaderno oparativo

89,00 zł
Techniche di Sala, Bar e Sommellerie + quaderno oparativo Bardzo obszerny włoski podręcznik przygotowujący do pracy w restauracji, barze oraz jako sommelier. Książka w szczegółowy sposób prezentuje: • kwestie bezpieczeństwa żywienia, • kwestie bezpieczeństwa pracy w restauracji/barze, •...
Ilość
dostępne

Do darmowej dostawy brakuje 0,00 zł . Wysyłamy na nasz koszt od 0,00 zł
 

Wysyłka w 24h (oprócz dni wolnych od pracy)

 

12,90zł (Paczkomat), 15,90zł (DPD / Poczta)

 

Dla szkół i instytucji faktury na przelew 14 dni

 

Bezpieczne pakowanie

Techniche di Sala, Bar e Sommellerie + quaderno oparativo

Bardzo obszerny włoski podręcznik przygotowujący do pracy w restauracji, barze oraz jako sommelier.

Książka w szczegółowy sposób prezentuje:
• kwestie bezpieczeństwa żywienia,
• kwestie bezpieczeństwa pracy w restauracji/barze,
• charakterystykę wymagań i głównych zadań szefa sali restauracyjnej (maître d'hôtel) i kelnera (cameriere),
• charakterystykę organizacji pracy szefa sali restauracyjnej,
• opis technik serwowania posiłków i komunikacji z klientami,
• podstawowe informacje na temat win i technik winiarskich,
• charakterystykę pracy w barze wraz z podstawowymi informacjami na temat alkoholi, kawy i innych napojów,
• organizację zarządzania zespołem i ofertą restauracji/baru,
• organizację kontroli kosztów,
• organizację kateringu i wydawania bankietów.

Podręcznik niezbędny dla każdego, komu potrzebne jest językowe lub merytoryczne przygotowanie do wykonywania zawodu kelnera, barmana i sommeliera we Włoszech lub w Polsce przy obsłudze gości zagranicznych.

Zakup książki umożliwia korzystanie z kursu w wersji elektronicznej dostępnego online i zawierającego materiały wideo i treści uzupełniające uaktualniane o najnowsze informacje o obowiązujących uregulowaniach prawnych związanych z branżą gastronomiczną i żywieniową.

W zestawie znajduje się 46-stronicowy zeszyt Quaderno operativo zawierający testy i ćwiczenia weryfikujące wiedzę z zakresu treści przedstawionych w podręczniku.

ilość stron: 300 (+46 quaderno operativo)
format: 26x22cm
wyd ALMA - PLAN 2015
ISBN/EAN: 9788888719443

9788888719443
9788888719443
9788888719443

Tecniche di sala, bar e sommellerie, rispecchia i nuovi orientamenti della formazione che, al posto del concetto obsoleto di addestramento, sollecitano la creazione di un itinerario di studio finalizzato al conseguimento di competenze professionali. Intendendo la competenza come abilità in movimento, appare chiara la necessità di un continuo collegamento tra i vari aspetti che compongono una stessa disciplina. Nel lavoro di sala, per esempio, non è più sufficiente che un cameriere sappia stendere la tovaglia in modo perfetto, egli deve anche e soprattutto sapersi relazione con il cliente in modo appropriato.

Secondo l’approccio didattico proposto dal testo, le conoscenze disciplinari e i contenuti divulgativi introducono alle attività di laboratorio, all’applicazione pratica di quanto appreso, trasformando così la conoscenza in competenza tecnica, relazionale, organizzativa e culturale.

Il testo, articolato in funzione dell’interdisciplinarità e della centralità della didattica laboratoriale, intende formare una figura di cameriere “pensante”, un professionista in grado di stabilire una relazione efficace con il cliente, consapevole della necessità del rigore, dell’essenzialità e della semplicità del servizio.