Na tej stronie stosujemy pliki cookies. Kliknij Akceptuję, aby zamknąć ten komunikat. | Czytaj politykę cookies.

Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION + mp3

Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION + mp3

29.90 PLN

Wyprzedane
Zamawiam tą pozycję




Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION- angielski w gastronomii i restauratorstwie

Edycja rozszerzona książki z kolekcji Flash on English - ESP Series wraz z nagraniami audio mp3, wzbogacona o dodatkowe rozdziały i appendix.

Kolekcja Flash on English - ESP Series to seria książek poświęconych rozwijaniu znajomości słownictwa i wyrażeń angielskich związanych z tematyką branżową i specjalistyczną.

Poziom trudności językowej: A2/B1

Grupa docelowa: młodzież, dorośli

Tematyka książki: kluczowe zagadnienia z dziedziny cateringu, restauratorstwa, w tym zasad przygotowywania potraw i organizacji pracy w kuchni, obsługi gości restauracyjnych i hotelowych, pracy w barze oraz rozwiązywania sytuacji problemowych z klientami.

Struktura: książka podzielona jest na 4-stronicowe rozdziały, z których każdy składa się z:
- 3 lub 4 sekcji prezentujących w formie zwięzłych artykułów różne aspekty omawianego zagadnienia,
- serii ćwiczeń sprawdzających zrozumienie przeczytanych tekstów,
- zestawu praktycznych informacji dodatkowych na temat specyfiki prezentowanej branży w postaci rysunków, wykresów i zdjęć,
- glosariusza prezentującego wybrane słownictwo wraz z transkrypcją fonetyczną poszczególnych słówek.

Zalety: książka umożliwia poznanie specyficznego słownictwa branżowego oraz dostarcza praktycznej wiedzy na temat omawianego sektora gospodarki.

Zastosowanie: ze względu na swój uniwersalny charakter i łatwość zastosowania książka może stanowić atrakcyjne urozmaicenie dowolnego kursu nauczania języka angielskiego na poziomach od A2 do B1. Z powodzeniem może być ona wykorzystywana jako podręcznik wiodący:
  • na kursach języka specjalistycznego i zawodowego,
  • w szkołach ponadgimnazjalnych w ramach kształcenia zawodowego (tzw. język obcy zawodowy).
Spis tematów z książki:
    - The restaurant staff
    - Clothes and personal hygiene
    - The kitchen area
    - Food and cooking methods
    - Preparing a menu
    - Pastry
    - Safety and nutrition
    - Serving techniques
    - International cooking
    - At the bar
    - At reception
    - Problems and complaints
    - Appendix: Recipes



Autor: Catrin E. Morris
Seria: ESP (English for Specific Purposes) Series
Ilość stron: 64
Format: 21x29,7cm
ISBN: 9788853622129

Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION

Flash on English for Cooking, Catering & Reception focuses on specialist language and communication skills needed for a career in the catering industry.

Pre-intermediate / Intermediate CEFR A2 / B1

Components
Coursebook (64pp full colour)
mp3 files (available online)
Answer Keys (available online)

Organised in 11 short units, it deals with a range of customer-facing situations to help students build confidence and fluency.
Topics covered:
• The restaurant staff
• Clothes and personal hygiene
• The kitchen area
• Food and cooking methods
• Preparing a menu
• Serving techniques
• International cooking
• At the bar
• At reception
• Problems and complaints

by Catrin E. Morris
ESP (English for Specific Purposes) Series
64 full-colour pages
21x29,7cm
ISBN: 9788853622129

Aby przeglądać zawartość tej zakładki, należy się zalogować.


  • ISBN:9788853622129
  • Wydawnictwo:ELI PUBLISHING (ELI European Language Institute) & Wyd. ET TOI


Dodano dnia: Thursday 12 May, 2016


Czas tworzenia : 0.277 Ilosc zapytan : 108 - czas : 0.039942712158203