Na tej stronie stosujemy pliki cookies. Z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach nie zbieramy w sposób automatyczny żadnych informacji. | Czytaj politykę cookies

zamknij

Pain au chocolat A2

38,90 zł
NAKŁAD WYCZERPANY - NIE BĘDZIE WZNOWIENIA
Pain au chocolat A2 to podręcznik trzeciego poziomu metody Pain au chocolat bazującej na tradycyjnym ujęciu metodyki nauczania i wykorzystującej sprawdzone sposoby uczenia podparte spiralną strukturą prezentowanego materiału. Każda lekcja posiada klasyczną strukturę, a ponadto zawiera cenne...
Ilość
brak na stanie


  • Wysyłka w 24h  (z wyjątkiem dni wolnych od pracy) Wysyłka w 24h (z wyjątkiem dni wolnych od pracy)
  • 11,90zł paczkomat, 13,90zł kurier DPD lub Pocztex 11,90zł paczkomat, 13,90zł kurier DPD lub Pocztex
  • Darmowa wysyłka od kwoty 220zł Darmowa wysyłka od kwoty 220zł
  • Bezpieczne pakowanie Bezpieczne pakowanie

Pain au chocolat A2 to podręcznik trzeciego poziomu metody Pain au chocolat bazującej na tradycyjnym ujęciu metodyki nauczania i wykorzystującej sprawdzone sposoby uczenia podparte spiralną strukturą prezentowanego materiału. Każda lekcja posiada klasyczną strukturę, a ponadto zawiera cenne wskazówki dotyczące strategii uczenia się języka francuskiego, oraz liczne ćwiczenia stymulujące ucznia przystosowane do danego poziomu trudności ze szczególnym naciskiem na rozwój umiejętności rozumienia słowa mówionego i tekstu, jak również budowania krótkich wypowiedzi ustnych i pisemnych. Jednym z głównych celów metody jest wyposażenie ucznia w niezbędne narzędzia językowo-komunikacyjne umożliwiające stanie się samodzielnym uczestnikiem zdarzeń komunikacyjnych i świadomym użytkownikiem języka francuskiego. Podręcznik ułatwia również uczniowi skuteczną ewaluację postępów w nauce dzięki możliwości zbierania i przechowywania własnych prac.

Podręcznik opracowany został w oparciu o kryteria Cadre Européen Commun de Référence i przygotowuje do Delf Junior Scolaire A2

Przykładowe strony z tej książki:

Autorzy: Silvia Conti, Marie-Paule de RoissyFormat 20x28,5cm, 160 stron

ISBN 9788849302967

Wydawnictwo La Spiga MODERN LANGUAGES 2006

9788849302967
9788849302967
9788849302967

Pain au chocolat A2 - livre de l'élève
Souple et essentiel, ce cours de français se base sur une méthodologie rigoureuse qui prévoit une structure classique en unités didactiques et propose de nombreuses activités stimulantes, adaptées aux compétences grandissantes de l’élève, à l'intérieur d'une structure en spirale. Il présente aussi un matériel iconographique très attractif. La méthode a une approche communicative- situationnelle centrée sur l’élève qui, tout en respectant les différentes méthodes cognitives, propose des stratégies d’apprentissage pour stimuler les intérêts et la motivation de l’élève.
Les activités proposées permettent de travailler les compétences de compréhension et de production orales ou écrites et donnent une importance particulière à la réélaboration personnelle, au dialogue et à l’interaction.
L’élève sera ainsi en mesure d’acquérir un bagage linguistique et communicatif applicable à des situations réelles, en tant qu’utilisateur autonome, il sera aussi capable de documenter ses progrès à l’aide d’archives de productions personnelles recueillies dans un dossier et d’affronter l’examen DELF Scolaire A1-A2.

Cadre Européen Commun de Référence

Delf Junior Scolaire A2

Silvia Conti, Marie-Paule de Roissy

20x28,5cm, 160 pages

ISBN 9788849302967

La Spiga MODERN LANGUAGES 2006