Na tej stronie stosujemy pliki cookies. Z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach nie zbieramy w sposób automatyczny żadnych informacji. | Czytaj politykę cookies

zamknij

Cook for fun - Nutrition Education in English A (edukacja CLIL)

32,90 zł

Cook for fun - Nutrition Education in English A - zeszyt z kolekcji HandsOnLanguage. Kolekcja HandsOnLanguage stanowi projekt edukacyjny zrealizowany w ramach Content and Language Integrated Learning  (CLIL) i poświęcony różnorodnym tematom związanym z cywilizacją i kulturą. Przeznaczony...

Ilość
dostępne

  • Wysyłka w 24h  (z wyjątkiem dni wolnych od pracy) Wysyłka w 24h (z wyjątkiem dni wolnych od pracy)
  • 11,90zł paczkomat, 13,90zł kurier DPD lub Pocztex 11,90zł paczkomat, 13,90zł kurier DPD lub Pocztex
  • Darmowa wysyłka od kwoty 220zł Darmowa wysyłka od kwoty 220zł
  • Bezpieczne pakowanie Bezpieczne pakowanie

Cook for fun - Nutrition Education in English A - zeszyt z kolekcji HandsOnLanguage.

IconaHandsOnLanguage.jpgIconaCookForFun.jpg

Kolekcja HandsOnLanguage stanowi projekt edukacyjny zrealizowany w ramach Content and Language Integrated Learning  (CLIL) i poświęcony różnorodnym tematom związanym z cywilizacją i kulturą. Przeznaczony jest na poziom szkoły podstawowej, a dzięki swojej elastyczności może stanowić uzupełnienie każdego kursu nauczania języka angielskiego.

Książka Cook for fun - Nutrition Education in English A stanowi zeszyt z zestawem kilkudziesięciu jednostronnych kart zawierających opatrzone zdjęciami i ilustracjami proste informacje i ćwiczenia o charakterze ludycznym związane z żywnością i zdrowym trybem życia (w tym przepisy kulinarne, informacje na temat różnych potraw oraz zwyczajów żywieniowych w poszczególnych krajach, jak również wskazówki dotyczące zdrowego odżywiania)  W książce znajdują się również piosenki o tematyce związanej z żywnością i jedzeniem.

Autorzy: Damiana Covre, Melanie Segal

64 strony, papier o podwyższonej gramaturze, miękka okładka

ISBN 9788853610317

9788853610317
9788853610317
9788853610317

Opis

Przedział wiekowy
dla dzieci
Kontekst edukacyjny
edukacja szkolna
szkoła podstawowa
zabawa w domu
zajęcia grupowe
zajęcia indywidualne
Cykl edukacyjny
HandsOnLanguage
Profil edukacyjny
CLIL - zintegrowane nauczanie przedmiotowo-jezykowe

Cook for fun - Nutrition Education in English A - HandsOnLanguage.

Cook for Fun is a project based on nutrition and designed to increase students' awareness of the importance of eating a healthy, balanced diet by unveiling the basic principles underlying good nutrition.
The worksheet contains recipes, chants, stories as well as sensory and manual activities to develop an understanding of the scientific, historical, geographical and socio-cultural contexts of certain foods and culinary customs.

ABOUT THE SERIES HANDS ON LANGUAGE:

An exciting series of cross-curricular projects to facilitate 'Content and Language Integrated Learning' (CLIL).
'When using a language as a tool for studying other subjects, remarkable achievements can be made.'
(InterTalk Plurilingual Education across Europe. D. Marsh, 1997)

Components:
For THE students:
2 sets of detachable full-colour worksheets (level A and B)

Worsheets are:
grouped into specific topic areas designed for a flexible use to meet educational, linguistic and seasonal needs ideal for compiling journals and Porfolio

For the teacher:
Special Guide with Audio CD
It is Special because it fully supports the work of the teacher.
It includes:
-a detailed introduction to the methodologies and approaches which inspired the series;
-guidance on how to develop the projects;
-a detailed lesson plan for each worksheet with classroom language and follow up activities;
-a photocopiable self-assessment sheet for the teacher (Teacher's Porfolio);
-photocopiable self-assessment sheet for the students ('Can do' statements);
-photocopiable full-colour Fact Files and resources for further study;
-a glossary of the specialised lexis;
-the teacher's classroom language.

The audio-CD includes:
-the chants, rhymes and listening activities of level A and B;
-the songs with instrumental version of level A and B;
-the pronunciation of the lexis related to each topic area also contained in the glossary;
-the pronunciation of the teacher?s classroom language.

Metodological approaches:
With the HandsOnLanguage series teachers are provided with flexible material which will give them an opportunity to apply the didactic approaches that inspired the series itself:
-CLIL (Content And Language Integrated Learning)
-Co-operative Learning
-Hands-On Approach
-Holistic Approach
-Humanistic Approach
-Learning Style (VAK) and Multiple Intelligence Theory
-Lexical Approach
-Project Based Education
-Task-Based Learning
The activities and material in the HandsOnLanguage projects have been created bearing in mind the need for greater flexibility and personalisation of teaching/learning programmes.
They also provide effective support in coping with an ever more challenging educational scenario as well as helping students and teachers alike in achieving significant objectives, not only in English, but also in other areas.
With the HandsOnLanguage series, English is a medium that will enable students to learn about subjects and issues which are relevant to their everyday life and develop skills that are necessary both in and out of school.

Damiana Covre, Melanie Segal

21x29,7cm, 64 pages

ISBN 9788853610317

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews
Autentyczny zakup

"Cook for fun" to bardzo przyjemna pozycja z serii edukacyjnej ELI. Kiedy już znamy zagrożenia miejskie i wiemy, jak dbać o środowisko, przychodzi czas by zapoznać małego ucznia z zagadnieniami żywieniowymi. Nie trzeba wspominać, jak ważna to kwestia dla młodego organizmu i chwalebna to rzecz, aby zapoznać dziecko z podstawowymi faktami na temat jedzenia, szczególnie w obecnych, dziwnych czasach, kiedy czasem na pytanie: skąd się bierze mleko, możemy usłyszeć odpowiedź: z supermarketu! Zatem - książka, bedąc niewątpliwie pożyteczną jako narzędzie do nauki języka, spełnia też nieocenioną rolę edukacyjną, przy czym autorom, do czego zdążyło już przyzwyczaić wydawnictwo ELI, na sercu leży także aktywizacja dziecka i pokazanie, że nauka może być zabawą. Oprócz wzbogacania słownictwa książka nauczy i unaoczni także np., skąd się bierze masło i ile wysiłku trzeba włożyć w jego wyprodukowanie oraz wyjaśni, dlaczego jest zdrowe. Autorzy zadbali także, aby włączyć prezentowaną wiedzę o żywności w szeroki kontekst, np. geograficzny, książka nie jest więc tylko podręcznikiem żywieniowym dla najmłodszych, ale także otwiera na świat, także na świat zapachów i smaków. Polecam!

Wpisy o tej publikacji na blogu